Coșul de Cumpărături

No products in the cart.

Terapia vibrațională prin sunet

Terapia prin sunet este o practică utilizată de secole în procesele de vindecare și îndepărtare a energiei și emoțiilor negative.

Fiecare om are propria semnătură vibrațională determinată de trăiri și experiențe proprii. Asemănător unui instrument muzical care trebuie să fie acordat din când în când, corpurile noastre pot cădea în dezacord vibrațional și pot dezvolta boli.

Stresul și negativitatea creează blocaje în fluxul de energie, prezentând dezechilibre în câmpul energetic din jurul corpului care în timp vor duce la boala.

Terapia vibrațională prin sunet duce conexiunea dintre sunet și relaxare la un alt nivel și  implică folosirea unor boluri himalayene terapeutice. Este o practică utilizată de secole în procesele de recuperare și îndepărtare a energiei și emoțiilor negative.

Holistic Living este prima clinică din România acreditată de Asociația Americană de Terapie vibrațională prin sunet care oferă un astfel de tratament.

Ce este terapia vibrațională prin sunet?

Supranumită și terapia cu sunet vibrațional (TSV) are efecte profunde atat asupra corpului fizic cat și corpului emoțional.

Metoda TSV  este mai presus de toate o metodă de relaxare, iar majoritatea celor care au încercat terapia,  ajung rapid la această stare de relaxare, chiar  la prima   ședință. În timpul unei sesiuni VST, corpul va trece prin schimbări vizibile pe măsură ce răspunde la stări de destindere  din ce în ce mai profunde.

Relaxarea nu este doar o stare fizică, ci și o stare de conștiință, iar terapia vibrationala  are efecte foarte puternice asupra atenției  și percepției.

Relaxarea în timpul unei sesiuni VST creaza creierului  aceleasi tip de stări asemănătoare practicii  yoga, tai-chi-ului sau  meditației.

Camera pentru terapia vibrațională prin sunet la Centrul Holistic Living

Beneficii Fizice

Există cinci frecvențe predominante ale creierului, denumite Beta, Alpha, Theta, Delta și Gamma. Fiecare dintre acestea are un set propriu de caracteristici care reprezintă un nivel specific al activității creierului și o stare unică de conștiință.

 • Frecvența Beta: Această frecvență se caracterizează prin activitatea creierului în stări de veghe și concentrație. Este asociată cu gândirea analitică, atenția focalizată și starea de alertă. Frecvența Beta este cea mai rapidă dintre cele cinci și este prezentă atunci când suntem treji și implicați în activități cognitive intense.
 • Frecvența Alpha: Această frecvență este asociată cu stări de relaxare și calm interior. Este prezentă atunci când suntem relaxați, dar într-o stare de veghe liniștită. Activitatea cerebrală în frecvența Alpha este asociată cu creativitatea, imaginația și stările de meditație. 
 • Frecvența Theta: Această frecvență este asociată cu stări de somn adânc, relaxare profundă și meditație profundă. Este prezentă în timpul somnului REM (rapid eye movement) și în stările de visare și visare lucidă. Activitatea cerebrală în frecvența Theta poate favoriza accesul la conținutul subconștient și poate induce stări de intuiție și creativitate profundă.
 • Frecvența Delta: Această frecvență este asociată cu somnul profund și regenerarea fizică. Este cea mai lentă frecvență a creierului și este prezentă în stările de somn profund și în stările de tranziție spre trezire și adormire. Activitatea cerebrală în frecvența Delta este esențială pentru refacerea corpului și regenerarea țesuturilor.
 • Frecvența Gamma: Această frecvență este asociată cu procesarea informațiilor complexe și cu stările de conștiință superioară. Este o frecvență rapidă și este prezentă în activitățile cognitive intense, precum rezolvarea de probleme complexe și în stările de concentrare intensă. Frecvența Gamma este asociată cu integrarea informațiilor și sincronizarea activității cerebrale în diverse regiuni.

Aceste cinci frecvențe predominante ale creierului, Beta, Alpha, Theta, Delta și Gamma, joacă un rol important în modul în care percepem și experimentăm lumea în jurul nostru și pot fi influențate și modulate prin diverse tehnici și practici, precum meditația, hipnoza, biofeedback-ul si bineinteles, terapia vibrationala prin sunet.

În timpul sesiunii,  clientul începe să se relaxeze imediat ce începe terapia. Mușchii își  pierd tensiunea iar activitatea cerebrală intra în starea Alfa. În acest moment, respirația și ritmul cardiac vor începe să încetinească, iar corpul va începe să absoarbă undele de vibrație în țesuturile sale. Încetinirea respirației și lipsa tensiunii musculare sunt ambele semne că metabolismul încetinește.

Nivelul de insulină va crește, iar nivelul de cortizol va scădea.

Pe măsură ce ritmul cardiac încetinește, tensiunea arterială scade și arterele se extind dând naștere unei senzații de căldură.

Această stare de relaxare permite organismului să se repare singur, în loc să răspundă la preocupările din exterior. Sistemul imunitar este cel mai bun atunci când suntem relaxați.

Terapia vibrationala cu sunet - Relaxare

Procesul de Relaxare Profundă

Terapia Vibrationala prin Sunet este atât de blânda  și relaxanta încât aproape toți cei care aleg acest tip de terapie,  vor adormi la un moment dat în timpul sesiunii.

În timpul somnului normal, activitatea creierului oscilează între frecvența theta și delta. Practicarea “masajului sonor” are capacitatea de a schimba starea undelor cerebrale în funcție de instrumentele folosite. 

Micile “tremurături” sunt frecvențe care se manifestă pe măsură ce oamenii intră și ies din ritmurile cerebrale theta și delta.

Impactul asupra Stării Mentale

Cei care trec printr-o stare de relaxare profundă raportează adesea o senzație de claritate  mentală care se păstrează o buna perioada de timp  după terminarea ședinței.

Relaxarea și stările mentale meditative s-au dovedit, de asemenea, că măresc pragul de răspuns emoțional, ceea ce înseamnă că ne pot ajuta să ne controlăm răspunsurile emoționale la influențele exterioare.

Ca și alte tipuri de meditație, terapia cu sunet ne poate ajuta să fim mai conștienți în interior, în timp ce suntem mai prezenți în acest moment și mai conectați cu mediul înconjurător.

Detalii despre Procedura VST

Terapia cu sunet vibrațional (TSV) combină vibrații puternice și tonuri pentru a induce o stare imediată de relaxare. Inducerea undelor sonore direct în corp împreună cu tonurile ambientale liniștitoare este un tratament atât de puternic încât clienții raportează efecte care variază de la o stare de meditație la relaxare profundă.

Corpul uman sănătos are o frecvență care se situează între 62 si 68 Mhz. Bolurile terapeutice au o vibrație de peste 500 Mhz. Diferenta este pur vindecatoare.

Prin plasarea bolurilor direct pe corp și folosind tehnici corecte, un practician se conecteaza cu clientul său atât fizic, cât și auditiv.

Tehnicile asociate cu terapia vibrationala  au multe avantaje în comparație cu  masajul tradițional. O barieră majoră de confort care împiedică mulți oameni să primească un masaj tradițional este teama de a fi atinși de un străin. În metoda TVS, clientul rămâne complet îmbrăcat și nu este niciodată atins direct de către practician.

Deoarece bolurile terapeutice fac cea mai mare parte a muncii fizice, contactul este menținut la minimum. Acest lucru nu diminuează legătura dintre client și practician deoarece intimitatea spirituală este menținută prin sunet și vibrația transmisă prin bol.Terapia decurge intr-o liniște profundă, o sincronicitate perfectă între atingerea bolurilor la intervale de timp bine contorizate. Totul este in armonie.

Terapia prin sunet este, de asemenea, mult mai puțin invaziva din punct de vedere fizic decât masajul manual tradițional și nu va provoca dureri fizice clientului.

Beneficii Generale ale Terapiei Vibrationale prin Sunet

Iată câteva beneficii potențiale ale terapiei vibrationale prin sunet:

 1. Reducerea stresului și a anxietății: Terapia prin sunet poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate prin inducerea unei stări de relaxare profundă.
 2. Îmbunătățirea somnului: Sunetele și vibrațiile utilizate în terapia prin sunet pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului prin inducerea unei stări de relaxare profundă.
 3. Reducerea durerii: Terapia prin sunet poate ajuta la reducerea durerii prin stimularea circulației sanguine și a fluxului de energie în corp.
 4. Îmbunătățirea stării de spirit: Sunetele și vibrațiile utilizate în terapia prin sunet pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin inducerea unei stări de relaxare și de bine.
 5. Echilibrarea chakrelor: Terapia prin sunet poate ajuta la echilibrarea chakrelor prin stimularea fluxului de energie în corp.
 6. Îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale: Terapia prin sunet poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale prin inducerea unei stări de relaxare profundă.
 7. Îmbunătățirea sistemului imunitar: Terapia prin sunet poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar prin reducerea nivelului de stres și prin stimularea circulației sanguine și a fluxului de energie în corp.
Sedinta terapie vibrationala cu sunet

Cum decurge ședința de terapie vibrațională prin sunet?

La început, terapia prin sunet încântă auzul, liniștește mintea și apoi oferă un sentiment de calm ce îi permite corpului să se relaxeze, să se simtă ușurat și să intre într-o stare de visare.

Combinația dintre sunet și vibrație este liniștitoare și calmează sistemul nervos, făcând posibilă relaxarea totală a corpului. Pe măsură ce mușchii se detensionează, corpul ia o pauză ce permite sistemelor vitale să își regăsească ritmul. În terapia vibrațională prin sunet folosim boluri și malete  speciale.

Bolurile terapeutice din Himalaya utilizate sunt realizate manual de meșteri specialiști, dintr-un aliaj de bronz și cupru. Așezate mai întâi pe perne, bolurile sunt puse apoi pe corp sau în jurul lui, iar ciocanele sunt folosite pentru a crea sunete și vibrații.

La începutul sesiunii  sunt folosite clopoței Tingsha care emană un ton clar și armonios, menit să purifice spațiul și să ajute clientul să-și  focalizeze  atenția asupra sunetului. Pentru o experiență cu adevărat unică sunt folosite și gonguri Paiste, clopoței Theta, boluri mici și alte instrumente de sunet.

În funcție de recomandarea terapeutului, terapia prin sunet se poate experimenta prin sesiuni de 50, 30 sau 15 minute.

×

Bine ați venit!

Apăsați pe unul dintre contactele noastre de WhatsApp de mai jos pentru a vă conecta cu un membru al echipei noastre.

×