Coșul de Cumpărături

No products in the cart.

Masajul terapeutic și importanța lui

Bănuiesc că toată lumea are zile în care oricât de sănătoși, hidratați, odihniți ar fi, simt nevoia de o pauză doar pentru ei înșiși. O deconectare de la cotidian și conectare la “aici și acum”.

Dacă acea conectare se întâmplă să fie cu reflexoterapie, masaj visceral, terapie cu ventuze sau terapie cu sunet vibrațional, atunci ești pe drumul cel bun.

Un masaj terapeutic îi va oferi corpului energia de care are nevoie, liniște și relaxare!

Să le luăm pe rând și să începem cu terapia de SELF LOVE!

Reflexoterapia

Reflexoterapia este recomandată ca tratament adjuvant pentru o gamă largă de afecțiuni, deoarece ajută la menținerea unei circulații sangvine și energetice optime. Această terapie asigură o bună funcționare a anumitor sisteme, cum ar fi:

  • Sistemul nervos;
  • Sistemul digestiv;
  • Sistemul excretor;
  • Sistemul circulator.

De asemenea, reflexoterapia contribuie la îmbunătățirea funcției organelor ce alcătuiesc aceste sisteme, cum ar fi:

  • Ficat;
  • Pancreas;
  • Stomac;
  • Rinichi;
  • Plămâni;
  • Inimă.

Toate organele sunt reprezentate la nivelul picioarelor și mâinilor de anumite zone reflexe (puncte reflexe) corespondente fiecăruia dintre ele.

Masarea acestor puncte reflexe se face într-o anumită ordine ce corespunde cu ordinea fiziologică în care au loc procesele la nivelul organismului.

Tehnicile folosite pentru masarea zonelor reflexe sunt în principal fricțiunea și presiunea locală, acestea putând fii combinate și cu alte tehnici de masaj.

Cel mai des se lucrează la nivelul picioarelor (tălpilor), deoarece picioarele sunt considerate, în cultura universală, rădăcinile corpului omenesc.

Reflexoterapia efectuată corect și periodic echilibrează organismul din punct de vedere energetic și îmbunătățește starea generală fizică și psihică a clientului.

Terapia viscerală

Terapia viscerală tratează dezechilibrele funcționale și structurale ale organismului, cu scopul de a ameliora disfuncția musculo-scheletică, vasculară, nervoasă, urogenitală, respiratorie, digestivă și limfatică.

Masajul evaluează și tratează dinamica mișcării și a suspensiei în raport cu organele, membranele, fascia și ligamentele, crescând comunicarea în organism. Acest proces revitalizează și ameliorează simptomele durerii, disfuncției și posturii.

Masajul cu ventuze

Masajul cu ventuze este folosit ca instrument pentru a ajuta la ameliorarea afecțiunilor musculo-scheletice.

Ventuzele de silicon creează fizic un vid pe piele, eliberând apoi sângele și limfa să curgă liber. În momentul în care crește circulația, corpul se oxigenează mult mai bine, iar toți nutrienții se vor duce către zonele în care au fost aplicate ventuzele pentru a reface și detoxifia acea zonă.

Terapia vibrațională prin sunet

Bolurile Terapeutice tibetane induc o stare de profundă linişte interioară ce merge dincolo de simplă relaxare, ajungând să producă în creier unde alfa şi theta care generează stări de meditaţie foarte profundă.

Din acest motiv, bolurile se utilizează atât ca suport în meditaţii, cât şi pentru reechilibrare energetică şi refacere. Dacă mai sunt combinate și cu masaj, ele stimulează sistemul limfatic şi sistemul imunitar, contribuind astfel la dezintoxicare şi purificare.

Terapia cu boluri tibetane este ideală în reducerea stresului, relaxare profundă şi armonizare în plan mental.

Cuprins
×

Bine ați venit!

Apăsați pe unul dintre contactele noastre de WhatsApp de mai jos pentru a vă conecta cu un membru al echipei noastre.

×