Coșul de Cumpărături

No products in the cart.

Ce este terapeutul Holistic si de ce ai nevoie de unul?

Medicina holistică este o abordare a îngrijirii sănătății prin intermediul întregului corp. Aceasta urmărește să îmbunătățească starea de bine cu ajutorul corpului, minții și sufletului.

Ce este un terapeut holistic?

Terapeut Holistic Mihaela Theodoroiu

Un terapeut holistic folosește medicina holistică, integrativa, abordând persoana ca întreg.

În plus, față de corp, un terapeut holistic încorporează mintea, spiritul și emoțiile în procesul de recuperare. Abordarea combină conexiunea corp-minte pentru a determina cauza principală a afecțiunilor și simptomelor fizice.

Spre deosebire de medicina convențională, terapeuții holistici nu adresează doar simptomele fizice.

De ce ar trebui să consultați un terapeut holistic?

Ar trebui să consultați un terapeut holistic dacă doriți o abordare sinergică pentru tratarea problemelor dumneavoastră de sănătate. Un terapeut holistic nu se adresează doar unui anumit simptom.

Ceea ce determină un terapeut holistic să fie unic este faptul că practica lor se bazează pe dovezi. Aceasta le permite să gândească planuri de tratament și îngrijire care pot să nu fie considerate convenționale, cum ar fi consilierea nutrițională, schimbarea dietei, integrarea suplimentelor naturale și chiar yoga.

De obicei medicina holistică cuprinde cinci categorii. Acestea sunt cele fizice, sociale, emoționale, mentale și spirituale.

Medicina holistica folosește diferite stiluri de tratament, precum:

Alte beneficii ale consultării cu un terapeut holistic ar fi:

  • Medicina holistică are mai puține efecte secundare, deoarece nu utilizează medicamente puternice sau opioide
  • Puține riscuri, deoarece nu include abordări agresive, cum ar fi chirurgia
  • Se lucrează pe prevenție
  • Se folosește terapia regenerativă, ajutând corpul să se vindece singur
  • Terapeuții holistici oferă un plan de tratament personalizat. Ei vor dori să cunoască elementele de bază ale stilului de viață, dieta și chiar obiectivele de viață, pentru a-i ajuta să dezvolte un plan de tratament individualizat, pe termen lung. O abordare holistică diferențiază fiecare individ ca fiind unic și cu nevoi diferite. Așadar, nu există niciodată un plan de tratament standard pentru două persoane!

La ce să vă așteptați de la următoarea vizită cu terapeutul holistic?

Atunci când vizitați clinica unui terapeut holistic, trebuie să vă așteptați la o experiență diferită de cea a unui medic convențional.

Iată câteva dintre lucrurile esențiale pe care ar trebui să vă așteptați:

Un terapeut holistic se concentrează nu numai pe problema de sănătate curentă, ci și pe înțelegerea voastră ca individ. Cu cât un terapeut holistic știe mai multe despre dumneavoastră (istoricul de sănătate, stilul de viață, genetica, dietele etc.), cu atât mai bine va dezvolta un plan de tratament pentru dumneavoastră. În prezent, majoritatea terapeuților holistici integrează teste de diagnosticare sofisticate pentru o privire mai profundă asupra diferitelor fațete ale sănătății unei persoane.

Planul de tratament nu va fi niciodată identic cu cel al următorului pacient. Fiecare client primește propriul plan personalizat pe baza nevoilor sale nutriționale, a planului de exerciții fizice, a modificărilor stilului de viață și a suplimentelor recomandate. Procedând astfel, terapeutul se asigură că abordează problema dumneavoastră de sănătate într-un mod cât se poate de holistic.

Cum să identificați un terapeut holistic bun?

Atunci când alegeți terapeutul holistic potrivit, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Nu mergeți la prima opțiune care vi se afișează în Google.

Iată care sunt factorii cheie pe care trebuie să-i luați în considerare.

Verificați calificările

Ar fi ideal să lucrați cu un terapeut holistic certificat. Informațiile cheie pe care doriți să le verificați includ pregătirea și certificările acestuia.

Verificați referințele

Atunci când porniți pe calea medicinei holistice, nu doriți să apelați la orice terapeut. La urma urmei, ca în cazul oricărei alte profesii, veți găsi specialiști buni și specialiști mai puțin buni. Prin urmare, doriți să găsiți terapeuții potriviți prin intermediul unor contacte de încredere, persoane care au beneficiat de serviciile terapeutului sau al unor organizații credibile.

În plus, doriți, de asemenea, să vă interesați de terapeut în ceea ce privește filozofia lor și modul în care se raportează la dumneavoastră.

La urma urmei, nu uitați că abordarea holistică se adresează nu numai corpului fizic, ci și minții și spiritului.

Asigurați-vă că pun întrebările potrivite

Vreți să vă asigurați că terapeutul dvs. pune întrebările potrivite.

Pe lângă sănătatea fizică, doriți ca terapeutul holistic să înțeleagă informațiile despre stilul de viață de zi cu zi, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și somnul. În plus, asigurați-vă că vă înțelege pe deplin credințele, practicile și relațiile culturale.

În mod similar, medicul dvs. ar trebui să fie transparent în ceea ce privește abordarea lor de tratament. Merge dincolo de pastile? Integrează utilizarea mai multor medicamente? Este planul de tratament fezabil pentru dumneavoastră?

În concluzie

Spre deosebire de un medic tradițional, un terapeut holistic poate oferi o soluție autentică pentru problemele de sănătate cu care vă confruntați. Deoarece utilizează o abordare mai sinergică a problemelor dumneavoastră de sănătate, un terapeut holistic are mai multe șanse să ajungă la cauza principală a problemei de sănătate, fie că este vorba de o boală digestivă sau de o problemă de somn sau stres.

În plus, terapeuții holistici nu se încadrează într-un singur grup sau cu un singur set de expertiză. În funcție de nevoile de sănătate și de preferințele personale, puteți explora orice, de la colonhidroterapie, la medicina naturistă, sau bai de sunet pentru relaxare.

Să vă fie de folos în dragoste pentru sănătate 🙂

×

Bine ați venit!

Apăsați pe unul dintre contactele noastre de WhatsApp de mai jos pentru a vă conecta cu un membru al echipei noastre.

×