Coșul de Cumpărături

No products in the cart.

7 Obiceiuri Zilnice Pentru O Piele Sănătoasă și Luminoasă

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Atunci când este sănătoasă, straturile sale lucrează din greu pentru a ne proteja de factorii externi. Însă atunci când este compromisă, capacitatea pielii de a funcționa ca o barieră eficientă este afectată. Prin urmare, am găsit cele mai bune modalități de a îmbunătăți sănătatea pielii și pentru a o sprijini în menținerea rolului său protector din interior, în exterior.

Sunt câțiva factori interni care influențează pielea în mod negativ: moștenirea genetică, îmbătrânirea, dezechilibrul hormonal, precum și unele afecțiuni cum ar fi diabetul. Multe dintre acestea nu le putem influența, însă există alți factori atât externi cât și interni pe care îi putem schimba astfel încât să lucreze în favoarea noastră.

Dieta zilnică

Optează pentru alimente cu un conținut ridicat de antioxidanți și vitamina C, pentru a obține o piele sănătoasă și strălucitoare. Puteți găsi o sursă bogată de acești nutrienți în fructe și legume precum afinele, castraveții, papaya, căpșunile, morcovii și cartofii dulci.

Câteva din recomandările noastre sunt:

  • Consumați alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado și semințe;
  • Eliminați consumul de lactate pentru a limita formarea acneei;
  • Creșteți aportul de proteine pentru a obține colagen și elasticitate (componentele cheie ale pielii) și pentru a reduce inflamația (care duce la creșterea acneei). Din alimentele bogate în proteine cu conținut scăzut de grăsimi recomandăm peștele (somon, scrumbie și macrou).

Consumul de lichide

Consumul de apă trebuie să fie mereu o prioritate. Amintiți-vă că apa reprezintă o parte semnificativă a corpului nostru, mai ales la nivel celular. Așadar, pentru ca diferite organe să prospere (inclusiv pielea dvs.), trebuie să rămâneți hidratat corespunzător. Pielea care nu este suficient de hidratată își pierde elasticitatea și forma, se descuamează, se usucă și în cele din urmă devine predispusă la acnee și riduri.

Pentru a contracara acest lucru, trebuie să consumați cel puțin 40 ml/apă per kg corp (în medie 2.5 l apă/zi). Cu toate acestea, apa nu este singura băutură care îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii. Puteți consuma, de asemenea, băuturi care împachetează nutrienții adecvați pentru piele. Recomandările noastre sunt:

  • Ceaiul verde conține antioxidanți și agenți antiinflamatori care combat petele și inflamarea;
  • Apa de cocos conține vitamina C, potasiu, calciu și magneziu, promovând în același timp o hidratare superioară a pielii;
  • Sucurile de fructe proaspete;
  • Apa enzimatică este apa plată pe care o bei în mod normal în care au stat la înmuiat fructe și/sau legume, verdețuri, plante aromatice comestibile. Apa enzimatică este la îndemâna tuturor și se poate prepara extrem de simplu. Acest elixir este foarte bogat în enzime, antioxidanți, vitamine și minerale.

Alegeți gustările potrivite

Inclusiv gustările dintre mese joacă un rol esențial în sănătatea pielii. Este important să extindem aceleași practici alimentare, adăugând gustări care servesc pielii. Recomandările noastre sunt:

  • Eliminați zaharul, deoarece crește nivelul de insulină, care provoacă inflamație. Dacă vă este poftă de ceva dulce, puteți opta pentru fructe proaspete, în special cele care conțin antioxidanți, cum ar fi afinele, căpșunile și zmeura. Avantajul acestor fructe este că au și un indice glicemic scăzut.
  • O altă recomandare ar fi să congelați fructele de pădure pentru a face boluri decadente sau smoothie-uri! De exemplu, la micul dejun puteți opta pentru un smoothie dintr-un pahar de suc de mere, o banană, ½ avocado, 150 g de afine de pădure.
  • Înlocuiește ciocolata cu lapte cu ciocolata neagră. De asemenea, cacao mărește elasticitatea pielii și contribuie la combaterea ridurilor. Ca regulă generală, optați pentru ciocolată neagră cu cel puțin 70% sau mai mult conținut de cacao.

Luați-vă suplimentele

Pentru a beneficia la maximum de o piele cât mai radiantă, recomandăm, să nu vă uitați suplimente zilnice. Vitaminele A, C și E optimizează sănătatea pielii din interior, spre exterior.

Evitați stresul

Stabilirea unor modalități sănătoase de a gestiona stresul vă poate proteja și pielea. Unele boli de piele precum psoriazisul și dermatita atopică (eczema) apar adesea când cineva experimentează perioade de șoc, stres și traume pentru prima dată.

Câteva recomandări pe care le puteți folosi pentru a minimiza stresul includ;

  • Exerciții fizice pentru a elibera endorfinele. Acestea sunt analgezicele naturii și remedii bune anti stres;
  • Somnul reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului cauzat de lipsa somnului). Nivelurile ridicate de cortizol pot duce la descompunerea colagenului, ceea ce duce la formarea ridurilor;
  • Practicați yoga, respirație profundă, meditație.
  • Mergeți la o plimbare;
  • Consumați o ceașcă de ceai verde sau de lavandă calmant în fiecare seară;
  • Mergeți din când în când la un masaj;
  • Faceți o baie relaxantă seara;
  • Citiți o carte.

Mențineți pielea hidratată

Cremele hidratante conțin adesea umectanți pentru a atrage umezeala, agenți ocluzivi pentru a reține umiditatea în piele și emolienți pentru a netezi spațiile dintre celulele pielii.

Vă recomandăm următoarele modalități de a menține umiditatea și de a preveni pielea uscată:

  • Faceți duș sau baie timp de 5 – 10 minute zilnic. Spălarea excesivă și îndelungată poate îndepărta stratul uleios al pielii și îl poate usca;
  • Folosiți apă caldă în loc de apă fierbinte;
  • Reduceți la minimum utilizarea săpunurilor dure. Utilizați un produs de curățare blând și fără parfum;
  • Stați departe de periile abrazive pentru frecat, bureții de baie și cârpele de spălat, deoarece pot deteriora suprafața pielii;
  • Uscați ușor pielea cu un prosop;
  • Hidratați imediat după spălare. Pentru a reține umezeala, unguentele, loțiunile și cremele trebuiesc aplicate în câteva minute de la uscare;
  • Utilizați unguente sau creme mai degrabă decât loțiuni pentru a minimiza iritația;
  • Purtați haine neiritante;
  • Utilizați detergent de rufe hipoalergenic;
  • Evitați să vă apropiați prea mult de șeminee sau alte surse de căldură care pot usca pielea.

Nu uitați de somn

Somnul regulat vă poate ajuta să scăpați de cearcănele din jurul ochilor. Este recomandat ca adulții să doarmă între 7 și 9 ore în fiecare zi.

Este dovedit că privarea de somn duce către deficiență imunitară, diabet și cancer. Totodată, studiile au arătat că, somnul poate avea de asemenea, un impact semnificativ asupra funcției și îmbătrânirii pielii.

Persoanele clasificate cu tulburări de somn și insomnii, au prezentat semne de îmbătrânire prematură și o abilitate scăzută a pielii de a se regenera în urma factorilor de stres din mediu, cum ar fi poluarea sau expunerea prelungită la soare.

În timpul somnului profund, corpul intră în perioada de recuperare și regenerează pielea, mușchii, sângele și celulele creierului. Fără un somn adecvat, organismul nu poate produce colagen, care previne și atenuează apariția ridurilor.

×

Bine ați venit!

Apăsați pe unul dintre contactele noastre de WhatsApp de mai jos pentru a vă conecta cu un membru al echipei noastre.

×